Portland Bike Forums (by BikePortland.org)

Go Back   Portland Bike Forums (by BikePortland.org) > General Discussion > General Discussion
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-07-2013, 04:06 PM
Simple Nature's Avatar
Simple Nature Simple Nature is offline
Senior Member
Site Admin
 
Join Date: May 2006
Posts: 863
Default Back Online! (?)

I was getting the "maintenance" message until today. I wrote Jonathan a quick note trying to figure out what was going on. Now I see KTesh was able to post on Jan 1, 2013. What was going on?
Reply With Quote
  #2  
Old 01-07-2013, 05:46 PM
Alan Alan is offline
Senior Member
Site Admin
 
Join Date: May 2009
Location: Vancouver
Posts: 507
Default yup, it's back online!

Jonathan turned them back on today. He said "I turned them off due to some server issues we were having." That's all I know.

Thanks for mentioning K'Tesh' posts of January 1. I had not seen those. For those interested, here are the links to them:

The 2013 Daily Commute Thread

The 2013 Mileage Challenge
Reply With Quote
  #3  
Old 01-07-2013, 08:33 PM
K'Tesh's Avatar
K'Tesh K'Tesh is offline
Super Moderator
Site Admin
 
Join Date: Sep 2006
Location: Subject To Change
Posts: 2,742
Question I think it was spam...

Quote:
Originally Posted by Simple Nature View Post
I was getting the "maintenance" message until today. I wrote Jonathan a quick note trying to figure out what was going on. Now I see KTesh was able to post on Jan 1, 2013. What was going on?
I was getting forums were off messages too... That said, I have been given Super Moderator status (a very long time ago), and thus, I was permitted to post.

I tried to callJonathan on more than one occasion, but never got through to him to ask why the forums were down. Recently, I'd noticed an abundance of spambots trying to get access, and I suspect that they may have crashed the server while he was out of town.
__________________
Riding my bike is MY pursuit of Happiness!!!
beam.to/UFOBike
Reply With Quote
  #4  
Old 01-08-2013, 08:37 PM
Apennine's Avatar
Apennine Apennine is offline
Senior Member
Site Admin
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 103
Default

Happy New Year everyone!

Glad everything got fixed.
__________________
Look, ma, no hands! Weeeeeee.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-09-2013, 08:47 AM
Spiffy's Avatar
Spiffy Spiffy is offline
Senior Member
Site Admin
 
Join Date: Mar 2010
Location: SE PDX
Posts: 336
Default

Quote:
Originally Posted by Jonathan Maus (Publisher/Editor) January 7, 2013 at 12:19 pm
turned them back on this morning Alan. Thanks.

I turned them off due to some server issues we were having. sorry about that.
found here...
Reply With Quote
  #6  
Old 01-09-2013, 02:41 PM
wsbob's Avatar
wsbob wsbob is offline
Senior Member
Site Admin
 
Join Date: May 2007
Posts: 1,755
Default

Spambots seem to be a big problem here at the forums. Of the following, just now copied and pasted 'active users' from the forums home page, how many aren't spambots?:
45fx5p9h, Actittert, adurgkqae, aiytxnn, asdasdzvcl, AttaleCar, bnjdrwyk, cxqgoswatfpv, dKvEkDeBfV, edseiwdwmkv, fiyklqns, Gaiscums, gbsgyiru, gfpxbhwc, hdgypshpaj, hggahjdntjc, jfpgbkvqokw, kkwinlrl, ktdmxnhkr, kukisis, lakupdasplept, lgjgwhng, nidocati, Nokimick, nYyKyBlZfO, pguszYvgT, qmbsdxxm, qvhidrte, rdrdkct, TakspaskRuila, Trerrenna, xdvwonrduv, xinwugu, ycxletrdo, Zegonregled
Not a one of those user names appear to be one that a real person would pick.
Reply With Quote
  #7  
Old 01-09-2013, 03:04 PM
Spiffy's Avatar
Spiffy Spiffy is offline
Senior Member
Site Admin
 
Join Date: Mar 2010
Location: SE PDX
Posts: 336
Default

Quote:
Originally Posted by wsbob View Post
Spambots seem to be a big problem here at the forums.
Quote:
Currently Active Users: 69 (47 members and 22 guests)
View Who's Online
Most users ever online was 520, 06-20-2009 at 09:48 AM.
Spiffy, aapixoe, aiytxnn, allocaDoobia, amzrrqzx, apyxuijew, bihybcvw, bnjdrwyk, bugsCops, bytsu13117, cmkgikckicyp, cpfevaespfq, cvwmjkzku, dunksseass, dXjLmSlJaM, dzhjetykdfv, eapajbwl, eqtmialbyvd, ezwxgzhpeoqf, hcrfoeuli, hggahjdntjc, Huglkt, hwmlchmawebi, ilikefajui, inductioncooktop, JaxTerry, jdreyylt, khuurvfx, kukisis, lakupdasplept, lyhhfazeew, Mavacuby, NagThota, nixDiugH, nmrexhxlif, nmyioqfobb, nsdwjryjoxug, pwygvfihn, ragextljqxrh, sgwdspxcfr, swwwduwela, tokrydjd, ughostayb, vosnsmpelp, xinwugu, yzccvutfj, zjlyveqd
when I clicked on them most gave me a page saying I didn't have permission, so I'm guessing that they're new users who haven't confirmed their account... and the one that did work had 0 posts...

and then there's the 22 guests...

so yeah, I think you're right about the spam...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 06:19 PM.




A production of Pedaltown Media Inc. / BikePortland.org
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.